Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PLACKI PO GÓRALSKU z cebulką

          Opis

          Inspiracją do przygotowania naszych placków były tradycyjne placki z Podhala – MOSKOLE.  Ich skład oparliśmy na specjalnych odmianach ziemniaków, dzięki którym ciasto na placki ma doskonałą konsystencję, ze świeżo mielonym pieprzem oraz niezwykle aromatyczną cebulką. Placki przyrządzisz w sposób podobny do tradycyjnego, czyli smażąc ok. 8 minut na suchej patelni, nie używając przy tym ani grama tłuszczu, hej!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ziemniaki (45%), woda, skrobia ziemniaczana, suszone ziemniaki (10%), mąka pszenna (4%), cebula smażona (3%) (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), cebula (3%), sól, pieprz czarny.
          Produkt może zawierać mleko, seler i soję.

          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 200 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna642 kJ / 154 kcal1284 kJ / 308 kcal15%
          Tłuszcz2,3 g4,6 g7%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,1 g2,2 g11%
          Węglowodany29 g58 g22%
          w tym cukry0,9 g1,8 g2%
          Białko2,7 g5,4 g11%
          Sól0,04 g0,08 g1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 400 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1Na suchej patelni:
          Zamrożone placki piecz na patelni, na średnim ogniu bez dodatku tłuszczu przez około 8 minut, do zarumienienia, od czasu do czasu je obracając.
          2W piekarniku:
          Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Zamrożone placki ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia) i piecz przez około 30 minut, do zarumienienia. Placki możesz obrócić w trakcie pieczenia.
          Placki możesz dodatkowo udekorować i podać z masłem czosnkowym oraz z pietruszką.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane