

Kopytka ziemniaczane
Kopytka ziemniaczane to jeden z najbardziej uniwersalnych dodatków do pieczonych mięs, sosów i świeżych sałat. Urozmaicą tradycyjny obiad, a ich delikatność i miękka, puszysta konsystencja, trafią w każdy gust kulinarny. To pyszna baza do najróżniejszych potraw – komponuj je po swojemu i ciesz się wyjątkowym smakiem!
Chłodzony półprodukt garmazeryjny.
Składniki: woda, płatki ziemniaczane (20%), skrobia ziemniaczana (16%), mąka pszenna, sól,
Wartość odżywcza produktu | w 100 g |
Wartość energetyczna | 648 kJ/153 kcal |
Tłuszcz | 0,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 33,2 g |
w tym cukry | 0,5 g |
Białko | 2,4 g |
Sól | 0,6 g |
Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.
1 |
Garnek: kopytka wrzucić do około 3 litrów wrzącej, lekko osolonej wody |
2 |
Patelnia: smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, |
3 |
Kuchenka mikrofalowa: podgrzewać około 1 minuty przy mocy 500 W. |
Gotowe kopytka można udekorować natką pietruszki.