Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z serem

          Opis

          Delikatne pierogi z serem to gwarancja udanego obiadu lub słodkiego podwieczorku! Wszyscy kochają cudownie delikatny słodko-kwaskowy biały ser z nutą wanilii w połączeniu z miękkim, cieniutkim ciastem. Pierożki będą wspaniale smakować z dodatkiem śmietany lub musu truskawkowego – prosto i pysznie!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, błonnik pszenny, olej rzepakowy, sól, kurkuma; nadzienie: ser twarogowy półtłusty (85%), cukier, mąka ryżowa.
          Mogą zawierać soję i seler.
          Zawartość nadzienia 40%.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 853 kJ / 204 kcal 1919 kJ / 459 kcal 23%
          Tłuszcz 3,0 g 6,8 g 10%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g 2,7 g 14%
          Węglowodany 32 g 72 g 28%
          w tym cukry 6,2 g 14 g 16%
          Białko 11 g 25 g 50%
          Sól 0,17 g 0,38 g 6%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów gotującej się, osolonej
          wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2 Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
          powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 10-12 minutach.
          3 Gotową potrawę możesz polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane