Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z truskawkami

          Opis

          Delikatne ciasto, a w środku… bogactwo najlepszych polskich owoców, czyli truskawek! Kochamy ich smak, ale sezon na nie trwa bardzo krótko. Dzięki pierogom z truskawkami, naturalną słodyczą truskawek można cieszyć się przez cały rok!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól; nadzienie: truskawki (83%), cukier, skrobia, błonnik pszenny.
          Mogą zawierać mleko, soję, seler i gorczyce.
          Zawartość nadzienia 38%.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 718 kJ / 172 kcal 1616 kJ / 387 kcal 19%
          Tłuszcz 1,6 g 3,6 g 5%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,5 g 2%
          Węglowodany 33 g 74 g 28%
          w tym cukry 4,9 g 11 g 12%
          Białko 4,6 g 10 g 20%
          Sól 0,15 g 0,34 g 6%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody.
          Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna.
          2 Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym
          ogniu przez około 10-12 minut.
          3 Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać śmietaną lub jogurtem
          i posypać cukrem.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane