Proste Historie
KLUSKI śląskie
Pyzy i Kluski

KLUSKI śląskie

Ich miękkie i sprężyste ciasto doskonale wpisuje się w naszą rodzimą tradycję kulinarną, w której to Kluski śląskie odgrywają ważną rolę, jako specjalny dodatek do pieczeni i różnych gatunków mięs. Produkt powstały wyłącznie na bazie naturalnych składników, bez konserwantów i sztucznych barwników! 


Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

Gramatura: 400 g.

Składniki: woda, płatki ziemniaczane (22%), skrobia ziemniaczana (20%), mąka pszenna, sól, kurkuma, jaja w proszku.

Mogą zawierać mleko, soję i seler.

 Wartość odżywcza produktu  w 100 g
 Wartość energetyczna 630 kJ / 151 kcal
 Tłuszcz 0,2 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
 Węglowodany 34 g
 w tym cukry 0,3 g
 Białko 2,1 g
 Sól 0,14 g

* Referencyjna wartość spozycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 400 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

1

Kuchenka mikrofalowa: podgrzewać około 1-2 minuty przy mocy 800 W.

2

Garnek: kluski wrzucić do około 3 litrów wrzącej, lekko osolonej wody
z dodatkiem łyżki oleju. Po wypłynięciu na powierzchnię gotować
około 3 minuty na małym ogniu.

3

Patelnia: smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut,
bez wcześniejszego gotowania.

Facebook
Youtube