Proste Historie
PYZY z mięsem
Pyzy i Kluski

PYZY z mięsem

Idealnie zbalansowany smak mięsnego nadzienia! Całości kompozycji farszu dopełnia smażona cebulka, czosnek i świeżo mielony pieprz.

Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

Gramatura: 400 g.

Składniki: ciasto ziemniaczane: ziemniaki (51%), skrobia ziemniaczana, woda, grys ziemniaczany (7%), płatki ziemniaczane (1%), mąka pszenna, sól; nadzienie: woda, mięso wieprzowe (27%), odtłuszczona mąka sojowa, cebula, warzywa (marchew, por, seler, pietruszka, pasternak), tłuszcz wieprzowy, mięso wołowe (3%), błonnik pszenny, przyprawy, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), sól, skrobia modyfikowana.

Mogą zawierać mleko i jaja.

Zawartość nadzienia: 20%.

 Wartość odżywcza produktu  w 100 g
 Wartość energetyczna 618 kJ / 148 kcal
 Tłuszcz 4,1 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
 Węglowodany  24 g
 w tym cukry 0,4 g
 Białko 2,4 g
 Sól 1,1 g

* Referencyjna wartość spozycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 400 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

1

Kuchenka mikrofalowa: podgrzewać około 2-3 minut przy mocy 800 W.

2

Garnek: pyzy wrzucić do około 3 litrów wrzącej, lekko osolonej wody
z dodatkiem łyżki oleju. Po wypłynięciu na powierzchnię gotować
około 5 - 6 minut na małym ogniu.

3

Patelnia: smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 6 - 7 minut,
bez wcześniejszego gotowania.

Facebook
Youtube