Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Pyzy z mięsem

          Opis

          Rodzima kuchnia jest prosta i pyszna, a pyzy z mięsem są jednym z kultowych dań. Mięciutkie kuleczki z polskich ziemniaków z farszem wieprzowo–wołowym, włoszczyzną i przyprawami to bardzo smakowita propozycja na drugie danie. Łatwe w przygotowaniu pyzy będą smakować każdemu, kto ceni proste i niezapomniane smaki!

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          Składniki: ciasto: ziemniaki (51 %), skrobia ziemniaczana, woda, suszone ziemniaki (8 %), mąka pszenna, sól; nadzienie: woda, mięso wieprzowe (27 %), białko sojowe, cebula, warzywa (marchew, por, seler, pietruszka, pasternak), mięso wołowe (3 %), tłuszcz wieprzowy, błonnik pszenny, przyprawy, cebula smażona (1 %)(cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), sól, skrobia modyfikowana.
          Produkt może zawierać mleko.
          Zawartość nadzienia: 20%.

           Wartość odżywcza produktu w 100 g
           Wartość energetyczna620 kJ / 148 kcal
           Tłuszcz3,3 g
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,9 g
           Węglowodany25 g
           w tym cukry0,8 g
           Białko3,9 g
           Sól1,1 g

          Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

          1Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 2 minut przy mocy 800 W.
          2Garnek: pierogi wrzuć do około 3 litrów wrzącej, lekko osolonej wody. Po wypłynięciu na powierzchnie gotuj około 3 minut na małym ogniu.
          3Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 6-7 minut, bez wcześniejszego gotowania.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane