Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Siekany SZPINAK

          Opis

          Siekany szpinak to doskonały akcent w wielu potrawach. Przyprawiony pieprzem i solą, z dodatkiem sera, smakuje wyśmienicie jako farsz do naleśników. Można wykorzystać go również do przygotowania jajeczno-warzywnych tart, zapiekanek albo warzywnych kotlecików.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: szpinak (100%).
          Produkt może zawierać seler.
          Kraj pochodzenia: P – Polska, B – Belgia, H – Holandia (kod podany w prawym dolnym rogu opakowania).
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna79 kJ / 19 kcal120 kJ / 29 kcal1%
          Tłuszcz0,4 g0,6 g1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,04 g0,06 g<1%
          Węglowodany0,4 g0,6 g<1%
          w tym cukry0,2 g0,3 g<1%
          Białko2,3 g3,5 g7%
          Sól0,05 g0,08 g1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Szpinak w porcjach wyjmij z opakowania. Łyżkę masła lub oliwy z oliwek rozgrzej w garnku lub na patelni, dodaj szpinak.
          2Produkt podgrzewaj do całkowitego rozpuszczenia szpinaku, często mieszając. Dopraw solą i pieprzem według uznania i duś pod przykryciem około 10 minut.
          3Gotowy szpinak możesz podać na wiele sposobów, np. ze śmietaną oraz z nutką aromatycznego czosnku.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane