Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Słoneczny BÓB

          Opis

          Bób, warzywny „król lata”, zachwyca swoim smakiem i wartościami odżywczymi. Dzięki świeżo zamrożonym ziarnom, wyjątkowym smakiem polskiego bobu można cieszyć się przez cały rok. Gdy tylko pojawi się tęsknota za letnimi smakami, warto sięgnąć po słoneczny bób!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: bób (100%).
          Produkt może zawierać seler. Kraj pochodzenia: Polska
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna308 kJ / 74 kcal462 kJ / 111 kcal6%
          Tłuszcz0,4 g0,6 g1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,1 g0,2 g1%
          Węglowodany7,8 g12 g5%
          w tym cukry0,9 g1,4 g2%
          Białko6,8 g10 g20%
          Sól0,02 g0,03 g1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Bób wyjmij z opakowania i wrzuć do około 1,5 litra gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki masła.
          2Następnie bób delikatnie przemieszaj, aby nie przylegał do dna. Gotuj na wolnym ogniu około 15-20 minut. Po ugotowaniu odcedź i zdejmij skórki.
          3Gotowy bób możesz polać masłem lub sosem czosnkowym i udekorować natką pietruszki.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane