Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          TŁUCZONE PYRY na maśle

          Opis

          Jedwabista, gładka konsystencja puree ziemniaczanego w naszym wydaniu zachwyci wszystkich smakoszy! Prosta a zarazem genialna receptura “Tłuczonych pyr” oparta jest na polskich ziemniakach, polskim maśle i aromatycznej gałce muszkatołowej.   Tłuczone ziemniaki wprost rozpływają się w ustach, na dodatek są lekkostrawne, nie obciążają przewodu pokarmowego, a zawarta w nich skrobia jest bardzo dobrze przyswajana przez człowieka. Idealny, szybki i wygodny w przygotowaniu dodatek do dań obiadowych!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ziemniaki (73%), masło (8%), mleko w proszku pełne, woda, ziemniaki suszone (2%), sól, przyprawy (pieprz biały, gałka muszkatołowa).
          Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, seler i soję.

          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 200 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna694 kJ / 166 kcal1388 kJ / 332 kcal17%
          Tłuszcz10 g20 g29%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone5,4 g11 g55%
          Węglowodany14 g28 g11%
          w tym cukry0,7 g1,4 g2%
          Białko3,9 g7,8 g16%
          Sól0,79 g1,6 g27%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 400 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1W garnku:
          Zamrożone pyry przełóż do garnka (bez dodatku wody, tłuszczu) i podgrzewaj przez około 4-5 minut cały czas mieszając, do momentu uzyskania właściwej konsystencji i temperatury pyr.
          2W kuchence mikrofalowej:
          Zamrożone pyry przełóż na talerz, rozłóż równomiernie i podgrzewaj około 5 minut przy mocy 800 W, a następnie dobrze je wymieszaj.
          Tłuczone pyry możesz dodatkowo udekorować masłem i posypać pietruszką.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane