Opis
Uszka z grzybami to wspaniały dodatek do klarownych zup na bulionie, na przykład czerwonego barszczu lub kremowej grzybowej. Miękkie, delikatne ciasto, a w nim… leśne aromaty polskich borowików i pieczarek. Prosto, tradycyjnie i przede wszystkim pysznie!
Produkt głęboko mrożony.
Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, semolina (11%) (z pszenicy Amber Durum), sól, olej rzepakowy, kurkuma; nadzienie: pieczarki (78%), bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), błonnik pszenny, sól, tłuszcz wieprzowy, borowik szlachetny suszony (0,3%), pieprz czarny.
Zawartość nadzienia: 26%. Mogą zawierać mleko, soję i seler.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | % RWS* na porcję |
---|
Wartość energetyczna | 848 kj / 203 kcal | 10% |
Tłuszcz | 1,3 g | 2% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 2% |
Węglowodany | 38 g | 15% |
w tym cukry | 1,3 g | 1% |
Białko | 7,2 g | 14% |
Sól | 1,0 g | 17% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 300 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.