Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          USZKA z grzybami

          Opis

          Uszka z grzybami to wspaniały dodatek do klarownych zup na bulionie, na przykład czerwonego barszczu lub kremowej grzybowej. Miękkie, delikatne ciasto, a w nim… leśne aromaty polskich borowików i pieczarek. Prosto, tradycyjnie i przede wszystkim pysznie!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: Ciasto: mąka pszenna, woda, semolina (11%) (z pszenicy Amber Durum), sól, olej rzepakowy, kurkuma; nadzienie: pieczarki (80%), bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), błonnik pszenny, sól, tłuszcz wieprzowy, borowik szlachetny suszony (0,3%), pieprz czarny.

          Zawartość nadzienia: 26%. Mogą zawierać mleko, seler, soję i jaja.

          Wartość odżywcza produktuw 100 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna853 kj / 204 kcal10%
          Tłuszcz1,3 g2%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g2%
          Węglowodany38 g15%
          w tym cukry1,3 g1%
          Białko7,2 g14%
          Sól1,0 g17%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 300 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Do około 2 litrów wrzącej, osolonej wody wrzuć zamrożone uszka.
          2Po wypłynięciu na powierzchnię gotuj około 6-8 minut, nie dopuszczając do
          intensywnego wrzenia wody.
          3Gotowe uszka podawaj z barszczem lub jako samodzielne danie. Mogą też
          służyć jako baza do sałatek.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane