Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Uszka z kapustą i grzybami

          Opis

          Rozpływające się w ustach uszka z kapustą i grzybami to idealny dodatek na przykład do czerwonego barszczu. Idealne dla osób ceniących tradycyjne smaki. Połączenie charakterystycznej polskiej kapusty kiszonej i szlachetnych borowików, z dodatkiem aromatycznych przypraw i cebulki, to klasyka w najlepszym wydaniu!

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          Gramatura: 360 g netto.

           

          Składniki: mąka pszenna, kapusta kiszona (17 %) (kapusta biała, sól), woda, semolina (8 %) (z pszenicy durum), pieczarki (2 %), błonnik pszenny, płatki ziemniaczane, podgrzybek brunatny (1 %), sól, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), borowik szlachetny suszony (0,2 %), olej rzepakowy, przyprawy.
          Mogą zawierać mleko, soję i seler.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g
          Wartość energetyczna 876 kJ / 210 kcal
          Tłuszcz 1,4 g
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
          Węglowodany 39 g
          w tym cukry 2,0 g
          Białko 6,9 g
          Sól 1,0 g

          Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

          1 Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 800 W.
          2 Garnek: uszka wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody. Od chwili kiedy uszka zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 1 minutę.
          3 Patelnia: uszka rozłóż na patelni z cienką warstwą mocno rozgrzanego oleju. Smaż z obu stron do zarumienienia ciasta około 3 minut, bez wcześniejszego gotowania.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane