Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          USZKA z kapustą i grzybami

          Opis

          Rozpływające się w ustach uszka z kapustą i grzybami to idealny dodatek na przykład do czerwonego barszczu. Idealne dla osób ceniących tradycyjne smaki. Połączenie charakterystycznej polskiej kapusty kiszonej i szlachetnych borowików, z dodatkiem aromatycznych przypraw i cebulki, to klasyka w najlepszym wydaniu!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: Ciasto: mąka pszenna, woda, semolina (11%) (z pszenicy Amber Durum), sól, olej rzepakowy, kurkuma; nadzienie: kapusta kiszona (66%) (kapusta biała, sól), błonnik pszenny, pieczarki (10%), podgrzybek brunatny (4%), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), sól, borowik szlachetny suszony (1%), przyprawy, warzywa (marchew, pasternak, cebula, pietruszka).
          Zawartość nadzienia: 26%. Mogą zawierać mleko, soję i seler.
          Wartość odżywcza produktuw 100 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna844 kJ / 202 kcal10%
          Tłuszcz1,4 g2%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g1%
          Węglowodany37 g14%
          w tym cukry2,0 g2%
          Białko6,8 g14%
          Sól0,99 g17%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 300 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Do około 2 litrów wrzącej, osolonej wody wrzuć zamrożone uszka.
          2Po wypłynięciu na powierzchnię gotuj około 6-8 minut, nie dopuszczając do
          intensywnego wrzenia wody.
          3Gotowe uszka podawaj z barszczem lub jako samodzielne danie. Mogą też
          służyć jako baza do sałatek.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane