Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          USZKA z mięsem

          Opis

          Delikatne ciasto skrywające dobrze doprawione mięso – oto tajemnica wyśmienitych uszek z mięsem. Ich lepienie jest bardzo pracochłonne, dlatego warto sięgnąć po proste i niezawodne rozwiązania. Gotowe uszka z soczystym polskim mięsem wołowym, to gwarancja kulinarnego siódmego nieba…

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: Ciasto: mąka pszenna, woda, semolina (11%) (z pszenicy Amber Durum), sól, olej rzepakowy, kurkuma; nadzienie: mięso wołowe (31%), woda, teksturowane białko sojowe, cebula, sól, skrobia modyfikowana, pieprz czarny.

          Zawartość nadzienia: 26%. Mogą zawierać mleko, seler.

          Wartość odżywcza produktuw 100 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna928 kJ / 222 kcal11%
          Tłuszcz3,1 g4%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,9 g5%
          Węglowodany38 g15%
          w tym cukry1,4 g2%
          Białko8,5 g17%
          Sól0,93 g16%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 300 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Do około 2 litrów wrzącej, osolonej wody wrzuć zamrożone uszka.
          2Po wypłynięciu na powierzchnię gotuj około 6-8 minut, nie dopuszczając do
          intensywnego wrzenia wody.
          3Gotowe uszka podawaj z barszczem lub jako samodzielne danie. Mogą też
          służyć jako baza do sałatek.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane