Proste Historie
WARZYWA NA PATELNIĘ klasyczne
Warzywa na patelnię

WARZYWA NA PATELNIĘ klasyczne

Klasyka nigdy nie wychodzi z mody i jest uwielbiana przez wszystkie pokolenia. Tak samo jest z klasyczną kompozycją warzyw na patelnię. Tradycyjne połączenie kolorowych papryk, cukinii, brokułu, marchwi, cebulki, fasoli i kukurydzy z podsmażanymi ziemniakami, to gotowy przepis na pyszny i rozgrzewający domowy obiad.

Produkt głęboko mrożony.

Produkt dostępny również w dużym opakowaniu 750 g.

Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach (50%): marchew, cebula, fasola szparagowa zielona, papryka zielona, papryka czerwona, cukinia; brokuł (15%), kukurydza (5%), plastry ziemniaka podsmażane (30%): ziemniaki, olej słonecznikowy.

Produkt moze zawierac seler.
 
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 241 kJ / 58 kcal 434 kJ / 103 kcal 4%
Tłuszcz 1,2 g 1,8 g 2%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g 0,2 g 1%
Węglowodany 8,1 g 12 g 4%
w tym cukry 0,9 g 1,3 g 1%
Białko 2,2 g 3,2 g 6%
Sól 0,04g 0,06 g 1%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Zawartość opakowania wsypać na niewielką ilość rozgrzanego tłuszczu.

2

Smażyć około 10 minut pod przykryciem, do miękkości warzyw, od czasu do czasu mieszając
(by uzyskać bardziej zrumienione warzywa, smażyć bez przykrycia). Przyprawić dla smaku.

3

Można podawać do różnego rodzaju mięs lub jako samodzielne danie.

  • Inspiracje

    Zapiekane warzywa z sosem serowym i salami

    Podsmażone warzywa zapiecz pod sosem serowym z plasterkami pikantnego salami

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Warzywa z patelni z greckim sosem jogurtowym

    Usmaż warzywa na patelni, dodaj oregano i podaj z jogurtowym sosem

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Spaghetti z warzywami i tuńczykiem

    Przygotuj na patelni warzywa wymieszaj z gorącym makaronem dodając kawałki tuńczyka.

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Wielki apetyt małego Apacza

    Howgh wszystkim Głodnym Apaczom!

    czytaj więcej
Facebook
Youtube