Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          WARZYWA NA PATELNIĘ po polsku

          Opis

          Tradycyjna polska kuchnia charakteryzuje się bogactwem różnorodnych, zdrowych warzyw. Dzięki PROSTYM HISTORIOM, polskie smaki można odkrywać w idealnie skomponowanej mieszance warzyw na patelnię po polsku. Cebula, fasola szparagowa, marchew, brokuły – w towarzystwie smakowitych pieczarek i podsmażanych ziemniaków, to kwintesencja polskiej kuchni!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach (56%): cebula, fasola szparagowa zielona, marchew, brokuły; plastry ziemniaka podsmażane (30%): ziemniaki, olej słonecznikowy; pieczarki (14%).

          Produkt może zawierać seler.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 231 kJ / 56 kcal 347 kJ / 83 kcal 4%
          Tłuszcz 1,1 g 1,7 g 2%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g 0,2 g 1%
          Węglowodany 7,7 g 11 g 4%
          w tym cukry 0,8 g 1,3 g 1%
          Białko 2,1 g 3,2 g 6%
          Sól 0,04 g 0,06 g 1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Zawartość opakowania wsyp na niewielką ilość rozgrzanego tłuszczu.
          2 Smaż około 10 minut pod przykryciem, do miękkości warzyw, od czasu do czasu mieszając (by uzyskać bardziej zrumienione warzywa, smaż bez przykrycia). Przypraw do smaku.
          3 Możesz podawać jako dodatek do różnego rodzaju mięs lub jako samodzielne danie.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane