Proste Historie
WARZYWA NA PATELNIĘ po wiejsku
Warzywa na patelnię

WARZYWA NA PATELNIĘ po wiejsku

Wszystko, co najlepsze na polskiej wsi, znaleźć można w mieszance warzyw na patelnię po wiejsku. Podsmażane ziemniaczki z cebulką, marchewką, pieczarkami i boczkiem wędzonym, to zestaw obowiązkowy dla fanów polskich smaków! Dołączone do opakowania przyprawy, m.in. aromatyczny czosnek, kminek i majeranek, nadadzą tej tradycyjnej kompozycji wyjątkowy smak!


Produkt głęboko mrożony.


Składniki: plastry ziemniaka podsmażane (39%): ziemniaki, olej słonecznikowy; warzywa w zmiennych proporcjach (23%): marchew, por pieczarki (20%); boczek wędzony (9%): mięso wieprzowe, sól; cebula (8%), mieszanka przyprawowa w saszetce (1%): sól, czosnek, papryka, cebula, gorczyca, majeranek, tymianek, papryka chili, oregano, kminek, imbir.

Produkt moze zawierac seler.
 
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 339 kJ / 81 kcal 508 kJ / 122 kcal 6%
Tłuszcz 3,2 g 4,8 g 6%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8 g 2,7 g 13%
Węglowodany 8,6 g 13 g 5%
w tym cukry 0,7 g 1,1 g 1%
Białko 3,2 g 4,8 g 9%
Sól 0,48 g 0,72 g 12%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Zawartość opakowania (po uprzednim wyjęciu z niego saszetki z przyprawą)
wsypać na niewielką ilość rozgrzanego tłuszczu.

2

Smażyć około 10 minut pod przykryciem, do miękkości warzyw, od czasu do czasu mieszając
(by uzyskać bardziej zrumienione warzywa, smażyć bez przykrycia).

3

Pod koniec smażenia dodać według uznania przyprawę z saszetki dołączonej do opakowania
i wymieszać.

  • Inspiracje

    Tarta wiejska na cieście francuskim

    Podpiecz gotowy spód z ciasta francuskiego, wyłóż warzywami, serem feta i zapiecz

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Warzywne racuchy

    Podsmaż warzywa, przygotuj ciasto naleśnikowe i smaż małe placuszki

    czytaj więcej
Facebook
Youtube