Proste Historie
BARSZCZ UKRAIŃSKI
Zupy

BARSZCZ UKRAIŃSKI

Barszcz ukraiński to idealna propozycja na lekki i sycący obiad. Pełen różnorodnych warzyw, m.in. pomidora, fasoli białej i kapusty, zachwyca słodko-kwaskowymi nutami. Podany ze świeżym koperkiem lub pietruszką, podbije podniebienia niebanalnym smakiem i aromatem.


Produkt głęboko mrożony.

Składniki: buraki (50%), warzywa w zmiennych proporcjach 50% (pomidor, marchew,
fasola biała, kapusta biała, seler, cebula).
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 265 kJ / 63 kcal 402 kJ / 95 kcal 5%
Tłuszcz 0,3 g 0,5 g 1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,05 g 0,08 g <1%
Węglowodany 9,7 g 14,6 g 6%
w tym cukry 3,9 g 5,9 g 7%
Białko 3,5 g 5,3 g 11%
Sól 0,11 g 0,17 g 3%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Barszcz ukraiński wsypać do około 1 litra gotującego się bulionu.

2

Gotować około 25 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą i pieprzem wedle uznania.

3

Zupę można zakwasić octem lub cytryną.

 

  • Inspiracje

    Barszcz ukraiński na wędzonce z chrzanem

    Dodaj podsmażone żeberka wędzone i serwuj z chrzanową śmietaną

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Barszcz z botwinką i pomidorami

    Ugotuj oddzielnie botwinkę, dopraw koncentratem pomidorowym i połącz z barszczem

    czytaj więcej
Facebook
Youtube