Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          ZUPA KALAFIOROWA z koperkiem

          Opis

          Zupa kalafiorowa z koperkiem wielu z nas przywodzi na myśl najprawdziwsze smaki dzieciństwa… Jest niezwykle delikatna, a jednocześnie bardzo sycąca. Dlatego też sprawdzi się zarówno jako wyśmienite danie na szybki obiad, jak i rozgrzeje w długie jesienne czy zimowe wieczory. Przysłowiową „kropką nad i” jest aromatyczny koperek, który charakteryzuje się niezwykle wyrazistym smakiem.

          Produkt głęboko mrożony.

          Produkt certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.

          Składniki: kalafior (55 %), warzywa w zmiennych proporcjach (18 %) (ziemniaki, seler, korzeń pietruszki, por), marchew (16 %), ziemniaki podsmażone (9 %) (ziemniaki, olej słonecznikowy), koper (2 %).
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 145 kJ / 35 kcal 218 kJ / 52 kcal 3%
          Tłuszcz 0,2 g 0,3 g <1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,03 g 0,05 g <1%
          Węglowodany 5,1 g 7,6 g 3%
          w tym cukry 0,7 g 1,0 g 1%
          Białko 1,9 g 2,8 g 6%
          Sól 0,07 g 0,10 g 2%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Zupę kalafiorową wsyp do około 1 litra gotującego się bulionu.
          2 Gotuj około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą i pieprzem wedle uznania.
          3 Pod koniec gotowania możesz dodać śmietanę, a gotową zupę udekoruj koperkiem.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane