Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          ZUPA KREM z zielonych warzyw

          Opis

          Zupa krem z zielonych warzyw kryje w sobie bogactwo smaku brokułów, cukinii, zielonego groszku i szpinaku. W opakowaniu znajdziesz całe warzywa do zmiksowania, a w oddzielnej saszetce zapakowaliśmy chrupki orkiszowe, które podkreślają smak przyrządzonej zupy krem.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki:  warzywa w zmiennych proporcjach 99% (groszek zielony, szpinak, ziemniaki, brokuł, cukinia, cebula);chrupki orkiszowe w saszetce 1% ( kasza orkiszowa ekspandowana).
          Produkt może zawierać seler.
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna186 kJ / 45 kcal279 kJ / 68 kcal3%
          Tłuszcz0,3 g0,5 g1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone<0,1 g<0,1 g0%
          Węglowodany6,4 g9,6 g4%
          w tym cukry0,7 g1,1 g1%
          Białko2,8 g4,2 g8%
          Sól0,19 g0,29 g5%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Zupę krem z zielonych warzyw (po uprzednim wyjęciu z opakowania saszetki z grzankami) wsyp do około 500 ml gotującego się bulionu.
          2Gotuj około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Zupę lekko przestudź, zmiksuj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
          3Gotową zupę podaj z chrupkami orkiszowymi dołączonymi do opakowania. Zupę możesz  udekorować listkami szałwii.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane