Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          ZUPA WIOSENNA

          Opis

          Lekka, kolorowa i pełna polskich warzyw, m.in. marchwi, kalafiora, brukselki, pora i zielonego groszku – taka jest właśnie zupa wiosenna. Jej przygotowanie to bardzo prosta historia! W kilka minut delikatny aromat wypełni całą kuchnię, a wyśmienity smak zupy przyciągnie do stołu wszystkich domowników.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: marchew (35 %), kalafior (20 %), warzywa w zmiennych proporcjach (44 %)(fasola szparagowa zielona, kapusta brukselska, groszek zielony, seler, por, korzeń pietruszki), mieszanka przyprawowa w saszetce (1 %)(sól, koper (33 %), olej rzepakowy).
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 168 kJ / 41 kcal 252 kJ / 62 kcal 3%
          Tłuszcz 0,3 g 0,5 g 1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g 0,0 g 0%
          Węglowodany 5,6 g 8,4 g 3%
          w tym cukry 1,4 g 2,1 g 2%
          Białko 2,3 g 3,5 g 7%
          Sól 0,11 g 0,17 g 3%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Zupę wiosenną wsyp do około 1 litra gotującego się bulionu.
          2 Gotuj około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą i pieprzem wedle uznania.
          3 Pod koniec gotowania do zupy możesz dodać śmietanę.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane