Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          WARZYWA NA PATELNIĘ klasyczne

          Opis

          Klasyka nigdy nie wychodzi z mody i jest uwielbiana przez wszystkie pokolenia. Tak samo jest z klasyczną kompozycją warzyw na patelnię. Tradycyjne połączenie kolorowych papryk, cukinii, brokułu, marchwi, cebulki, fasoli i kukurydzy z podsmażanymi ziemniakami, to gotowy przepis na pyszny i rozgrzewający domowy obiad.

          Produkt głęboko mrożony.

          Produkt dostępny również w dużym opakowaniu 750 g.

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach (50%): marchew, cebula, fasola szparagowa zielona, papryka zielona, papryka czerwona, cukinia; brokuł (15%), kukurydza (5%), plastry ziemniaka podsmażane (30%): ziemniaki, olej słonecznikowy.

          Produkt może zawierać seler.

          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna241 kJ / 58 kcal362 kJ / 87 kcal4%
          Tłuszcz1,2 g1,8 g2%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,1 g0,2 g1%
          Węglowodany8,1 g12 g4%
          w tym cukry0,9 g1,3 g1%
          Białko2,2 g3,2 g6%
          Sól0,04 g0,06 g1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Zawartość opakowania wsyp na niewielką ilość rozgrzanego tłuszczu.
          2Smaż około 10 minut pod przykryciem, do miękkości warzyw, od czasu do czasu mieszając (by uzyskać bardziej zrumienione warzywa, smaż bez przykrycia). Przypraw dla smaku.
          3Możesz podawać do różnego rodzaju mięs lub jako samodzielne danie.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane