Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          WARZYWA NA PATELNIĘ po polsku

          Opis

          Tradycyjna polska kuchnia charakteryzuje się bogactwem różnorodnych, zdrowych warzyw. Dzięki PROSTYM HISTORIOM, polskie smaki można odkrywać w idealnie skomponowanej mieszance warzyw na patelnię po polsku. Cebula, fasola szparagowa, marchew, brokuły – w towarzystwie smakowitych pieczarek i podsmażanych ziemniaków, to kwintesencja polskiej kuchni!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach (56%): cebula, fasola szparagowa zielona, marchew, brokuły; plastry ziemniaka podsmażane (30%): ziemniaki, olej słonecznikowy; pieczarki (14%).

          Produkt może zawierać seler.

          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna231 kJ / 56 kcal347 kJ / 83 kcal4%
          Tłuszcz1,1 g1,7 g2%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,1 g0,2 g1%
          Węglowodany7,7 g11 g4%
          w tym cukry0,8 g1,3 g1%
          Białko2,1 g3,2 g6%
          Sól0,04 g0,06 g1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Zawartość opakowania wsyp na niewielką ilość rozgrzanego tłuszczu.
          2Smaż około 10 minut pod przykryciem, do miękkości warzyw, od czasu do czasu mieszając (by uzyskać bardziej zrumienione warzywa, smaż bez przykrycia). Przypraw do smaku.
          3Możesz podawać jako dodatek do różnego rodzaju mięs lub jako samodzielne danie.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane