Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          WARZYWA NA PATELNIĘ po wiejsku

          Opis

          Wszystko, co najlepsze na polskiej wsi, znaleźć można w mieszance warzyw na patelnię po wiejsku. Podsmażane ziemniaczki z cebulką, marchewką, pieczarkami i boczkiem wędzonym, to zestaw obowiązkowy dla fanów polskich smaków! Dołączone do opakowania przyprawy, m.in. aromatyczny czosnek, kminek i majeranek, nadadzą tej tradycyjnej kompozycji wyjątkowy smak!

          Produkt głęboko mrożony.

           

          Składniki: plastry ziemniaka podsmażane (39%): ziemniaki, olej słonecznikowy; warzywa w zmiennych proporcjach (23%): marchew, por, pieczarki (20%); boczek wędzony (9%): mięso wieprzowe, sól, ekstrakty przypraw; cebula (8%), mieszanka przyprawowa w saszetce (1%): sól, czosnek, papryka, cebula, gorczyca, majeranek, tymianek, papryka chili, oregano, kminek, imbir.

          Produkt może zawierać seler.

          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna339 kJ / 81 kcal508 kJ / 122 kcal6%
          Tłuszcz3,2 g4,8 g6%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,8 g2,7 g13%
          Węglowodany8,6 g13 g5%
          w tym cukry0,7 g1,1 g1%
          Białko3,2 g4,8 g9%
          Sól0,48 g0,72 g12%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Zawartość opakowania (po uprzednim wyjęciu z niego saszetki z przyprawą) wsyp na niewielką ilość rozgrzanego tłuszczu.
          2Smaż około 10 minut pod przykryciem, do miękkości warzyw, od czasu do czasu mieszając (by uzyskać bardziej zrumienione warzywa, smaż bez przykrycia).
          3Pod koniec smażenia dodaj według uznania przyprawę z saszetki dołączonej do opakowania i wymieszaj.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane