Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          WARZYWA NA PATELNIĘ po włosku

          Opis

          Południowa mieszanka warzyw po włosku to kompozycja brokułów, chrupiącej marchewki, fasolki, papryki i słodkiej kukurydzy. Zachwyca intensywnymi kolorami i bogactwem smaku. Śródziemnomorskie nuty podkreśla wyjątkowy zestaw przypraw, m.in. kozieradki, oregano, czosnku, gałki muszkatołowej, anyżu i chili.

          Produkt dostępny również w dużym opakowaniu 750 g.

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach (65%): marchew, fasola szparagowa płaskostrąkowa, kukurydza, papryka czerwona, brokuły (29%), cukinia (5%), mieszanka przyprawowa w saszetce (1%): papryka słodka, czosnek, kolendra, natka pietruszki, cebula, kurkuma, pieprz czarny, kminek, papryka chili, koper, kozieradka, kmin rzymski, cynamon, goździk, imbir, gałka muszkatołowa, anyż, sól, cukier, olej rzepakowy.
          Produkt może zawierać seler.
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna182 kJ / 43 kcal275 kJ / 65 kcal3%
          Tłuszcz0,5 g0,8 g1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,07 g0,11 g1%
          Węglowodany6,2 g9,3 g4%
          w tym cukry1,0 g1,5 g2%
          Białko2,2 g3,3 g7%
          Sól0,05 g0,08 g1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Zawartość opakowania (po uprzednim wyjęciu z niego saszetki z przyprawą) wsyp na niewielką ilość rozgrzanego tłuszczu.
          2Smaż około 10 minut pod przykryciem, do miękkości warzyw, od czasu do czasu mieszając (by uzyskać bardziej zrumienione warzywa, smaż bez przykrycia).
          3Pod koniec smażenia dodaj według uznania przyprawę z saszetki dołączonej do opakowania i wymieszaj.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane