Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          WŁOSZCZYZNA cięta

          Opis

          Włoszczyzna w kuchni jest po prostu niezastąpiona! Wzbogaca smak tradycyjnych zup, na przykład rosołu lub pomidorowej. Nada też warzywny aromat i podkreśli wyraziste nuty pieczonych mięs i ryb. Włoszczyznę warto mieć zawsze w zamrażalniku – ta klasyczna kompozycja warzyw pasuje do większości potraw polskiej kuchni.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach: marchew, pietruszka, seler, por.
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 225 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna140 kJ / 33 kcal317 kJ / 76 kcal4%
          Tłuszcz0,3 g0,7 g1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,04 g0,09 g<1%
          Węglowodany4,2 g9,5 g4%
          w tym cukry2,2 g5,0 g6%
          Białko1,6 g3,6 g7%
          Sól0,16 g0,34 g6%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Włoszczyznę wyjmij z opakowania i wrzuć do około 1,5 litra gotującej się, osolonej wody. Dodaj bulion.
          2Następnie warzywa delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Gotuj na wolnym ogniu około 15-20 minut.
          3Na bazie gotowego wywaru możesz przygotować ulubioną zupę.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane