Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Zapiekanka Margherita

          Opis

          Chrupiąca bagietka, aromatyczny ser pleśniowy, sos z przetartych pomidorów to prosta, ale i wspaniała historia tej zapiekanki, a przy okazji doskonały przepis na zaspokojenie Twojego apetytu!

          Gramatura: 190 g netto.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: bagietka: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego, drożdże, cukier, słód jęczmienny, ziarno jęczmienia, glukoza, mąka sojowa, mąka ze słodu jęczmiennego, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; dodatki do bagietki: ser mozzarella (43 %), pulpa pomidorowa (19 %), ser pleśniowy (18 %) (mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii fermentacji mlekowej, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti), woda, cukier, skrobia modyfikowana, przyprawy, sól, ekstrakt papryki słodkiej.
          Produkt może zawierać seler, jaja, gorczycę.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g
          Wartość energetyczna 1002 kJ / 240 kcal
          Tłuszcz 10 g
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,2 g
          Węglowodany 26 g
          w tym cukry 2,8 g
          Białko 10 g
          Sól 1,3 g

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 190 g zawiera 1 sugerowaną porcję produktu.

           

           

          1 Zamrożoną zapiekankę wyjmij z opakowania i umieść na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C-200°C.
          2 Piecz przez około 12 minut, do momentu roztopienia sera i zarumienienia bagietki.

          Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane