Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Zapiekanka z pieczarkami

          Opis

          Chrupiąca bagietka oraz bogactwo pieczarek i sera to początek historii naszej zapiekanki. To smak jak za dawnych lat, który możesz rozwinąć, dodając własne, smaczne zakończenia.

          Produkt głęboko mrożony.

          Gramatura: 200 g netto.

          Składniki: bagietka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy, ekstrakt słodu jęczmiennego ,cukier, słód jęczmienny, ziarno jęczmienia, glukoza, mąka sojowa, mąka ze słodu jęczmiennego, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; dodatki do bagietki: pieczarki (36%), ser mozzarella (27%), woda, cebula (11%), cebula smażona (5%) (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), skrobia modyfikowana, sól, przyprawy, olej rzepakowy.
          Produkt może zawierać jaja, seler, gorczycę.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g
          Wartość energetyczna 828 kJ / 198 kcal
          Tłuszcz 7,4 g
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,4 g
          Węglowodany 24 g
          w tym cukry 1,7 g
          Białko 7,6 g
          Sól 1,1 g
          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 200 g zawiera 1 sugerowaną porcję produktu.

          1 Zamrożoną zapiekankę wyjmij z opakowania i umieść na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C-200°C.
          2 Piecz przez około 12 minut, do momentu roztopienia sera i zarumienienia ciasta.
          3 Dodaj do swojej zapiekanki coś ekstra. Przypraw ją listkami świeżego oregano.
          Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane