Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Zapiekanka z szynką i pieczarkami

          Opis

          Chrupiąca bagietka oraz bogactwo składników to początek historii zapiekanki Proste Historie BISTRO. To smak jak za dawnych, dziecięcych lat. Nasze zapiekanki kuszą soczystą szynką własnego wyrobu, serem mozzarella, aromatycznymi pieczarkami oraz zdecydowanie zdrowszym składem. Prosta, prawdziwa i bardzo smaczna!

          Gramatura: 200 g netto.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: bagietka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy, cukier, glukoza, mączka sojowa, mączka słodowa jęczmienna, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; dodatki do bagietki: pieczarki (28%), szynka wieprzowa (22%) (mięso wieprzowe, woda, skrobia ziemniaczana, sól, białko wieprzowe, glukoza, maltodekstryna, przeciwutleniacze: cytryniany sodu, askorbinian sodu; hydrolizat białka kukurydzy, przyprawy, aromat, substancja konserwująca: azotyn sodu), ser mozzarella, woda, cebula (9%), cebula smażona (4%) (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), skrobia modyfikowana, sól, przyprawy, olej rzepakowy.
          Produkt może zawierać jaja, seler, gorczycę, ryby.

           Wartość odżywcza produktu w 100 g
           Wartość energetyczna 760 kJ / 182 kcal
           Tłuszcz 4,6 g
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1 g
           Węglowodany 26 g
           w tym cukry 1,4 g
           Białko 8,3 g
           Sól 1,3 g

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 200 g zawiera 1 sugerowaną porcję produktu.

           

          1Zamrożoną zapiekankę wyjmij z opakowania i umieść na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C-200°C.
          2Piecz przez około 12 minut, do momentu roztopienia sera i zarumienienia ciasta.
          3Dodaj do swojej zapiekanki coś ekstra. Przypraw ją listkami świeżego oregano.
          Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.

          Produkty powiązane