Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Zielona FASOLKA SZPARAGOWA

          Opis

          Fasolka szparagowa to klasyczna propozycja zielonego i zdrowego warzywa na domowy obiad. Świetnie komponuje się z mięsem drobiowym oraz wieprzowiną. Jest również źródłem cennych składników, m.in. witaminy A, potasu i żelaza.

          Produkt głęboko mrożony

          Składniki: fasolka szparagowa zielona (100%).
          Produkt może zawierać seler. Kraj pochodzenia: Polska
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna129 kJ / 31 kcal195 kJ / 47 kcal2%
          Tłuszcz0,2 g0,3 g<1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,05 g0,08 g<1%
          Węglowodany3,3 g5,0 g2%
          w tym cukry0,5 g0,8 g1%
          Białko2,2 g3,3 g7%
          Sól0,01 g0,02 g<1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Fasolkę wyjmij z opakowania i wrzuć do około 1,5 litra gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki masła.
          2Następnie fasolki delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Gotuj na wolnym ogniu około 12 minut. Po ugotowaniu odcedź.
          3Gotową fasolkę możesz polać roztopionym masłem z bułką tartą.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane