Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Zielony GROSZEK

          Opis

          Zielony groszek przypomina o wakacjach na wsi i letnich smakach. Te wyjątkowe chwile można odtworzyć we własnej kuchni! Smakowity groszek ma wiele kulinarnych zastosowań – z marchewką, w warzywnej zupie, a może jako farsz do mięsnych kieszonek – wybór należy do ciebie!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: groszek zielony (100%).
          Produkt może zawierać seler. Kraj pochodzenia: Polska
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna349 kJ / 83 kcal524 kJ / 124 kcal6%
          Tłuszcz0,4 g0,6 g1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,16 g0,24 g1%
          Węglowodany10,5 g15,8 g6%
          w tym cukry8,7 g13,1 g15%
          Białko6,4 g9,6 g19%
          Sól<0,01 g0,01 g<1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Groszek wyjmij z opakowania i wrzuć do około 1,5 litra gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki masła.
          2Następnie groszek delikatnie przemieszaj, aby nie przylegał do dna. Gotuj na wolnym ogniu około 9-10 minut. Po ugotowaniu odcedź całość.
          3Gotowy groszek możesz polać roztopionym masłem lub podawać z dodatkiem innych warzyw.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane