Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          ZUPA FASOLOWA z wędzonką

          Opis

          Wyrazisty w smaku wędzony boczek w połączeniu z delikatnymi fasolkami, porem i aromatyczną pietruszką, daje wyjątkowy efekt. Ta klasyczna zupa syci, rozgrzewa i dodaje energii. Jest idealna na chłodniejsze dni albo… większy apetyt!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: fasola biała (50%), marchew, ziemniaki, boczek wędzony (5%)
          (mieso wieprzowe, sól), pietruszka, por, seler.
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna790 kJ / 188 kcal1188 kJ / 282 kcal14%
          Tłuszcz1,9 g2,9 g4%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,0 g1,5 g8%
          Węglowodany25,9 g38,9 g15%
          w tym cukry2,1 g3,2 g4%
          Białko12,1 g18,2 g36%
          Sól0,08 g0,12 g2%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Zupę fasolową z wędzonką wsyp do około 1,5 litra gotującego się bulionu.
          2Gotuj około 25 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem wedle uznania.
          3Zupę możesz udekorować natką pietruszki.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane