Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          ZUPA GRZYBOWA z podgrzybkami

          Opis

          Pełna leśnych aromatów zupa grzybowa to bogactwo smaków na talerzu. W zupie grzybowej z podgrzybkami odkryjesz leśne grzyby i wyśmienite polskie warzywa. Z odrobiną śmietany i świeżą pietruszką dostarczy wyjątkowych kulinarnych doznań.

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach 70% (ziemniaki, marchew, pietruszka,
          seler, cebula); podgrzybek brunatny (30%).
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna185 kJ / 44 kcal279 kJ / 66 kcal3%
          Tłuszcz0,3 g0,5 g1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,05 g0,08 g<1%
          Węglowodany7,0 g10,5 g4%
          w tym cukry1,2 g1,8 g2%
          Białko2,0 g3,0 g6%
          Sól0,07 g0,11 g2%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          Produkt głęboko mrożony.

          1Bez rozmrażania. Zupę grzybową wsyp do około 1,5 litra gotującego się bulionu.
          2Gotuj około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą i pieprzem wedle uznania.
          3Pod koniec gotowania do zupy możesz dodać śmietanę.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane