Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          ZUPA KALAFIOROWA z koperkiem

          Opis

          Zupa kalafiorowa z koperkiem wielu z nas przywodzi na myśl najprawdziwsze smaki dzieciństwa… Jest niezwykle delikatna, a jednocześnie bardzo sycąca. Dlatego też sprawdzi się zarówno jako wyśmienite danie na szybki obiad, jak i rozgrzeje w długie jesienne czy zimowe wieczory. Przysłowiową „kropką nad i” jest aromatyczny koperek, który charakteryzuje się niezwykle wyrazistym smakiem.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: kalafior (55%), warzywa w zmiennych proporcjach (43%): ziemniaki, marchew, por, pietruszka, seler; koper (2%).
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna145 kJ / 35 kcal218 kJ / 52 kcal3%
          Tłuszcz0,2 g0,3 g<1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,03 g0,05 g<1%
          Węglowodany5,1 g7,6 g3%
          w tym cukry0,7 g1,0 g1%
          Białko1,9 g2,8 g6%
          Sól0,07 g0,10 g2%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Zupę kalafiorową wsyp do około 1 litra gotującego się bulionu.
          2Gotuj około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą i pieprzem wedle uznania.
          3Pod koniec gotowania możesz dodać śmietanę, a gotową zupę udekoruj koperkiem.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane