Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          ZUPA KREM z czerwonych warzyw

          Opis

          Zupa krem z czerwonych warzyw to doskonała propozycja dla każdego, kto uwielbia prawdziwie polskie, warzywne smaki. Najlepsze pomidory, soczysta czerwona papryka, buraki, ziemniaki i marchew, której nie może zabraknąć w żadnej zupie. To wszystko razem tworzy niezwykłą kompozycję kolorystyczną i daje wyjątkowy, wyrazisty smak.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach 91% (pomidor, marchew, papryka czerwona, ziemniaki, buraki);  koncentrat pomidorowy 4%, woda, mieszanka przyprawowa 1% (sól, koper (33%), olej rzepakowy), cukier, ocet spirytusowy, sól.
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna142 kJ / 34 kcal213 kJ / 51 kcal3%
          Tłuszcz0,2 g0,3 g<1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,05 g0,08 g<1%
          Węglowodany5,9 g8,9 g3%
          w tym cukry1,3 g2,0 g2%
          Białko1,0 g1,5 g3%
          Sól0,06 g0,09 g2%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Zupę krem z czerwonych warzyw (po uprzednim wyjęciu saszetki dołączonej do opakowania) wsyp do około 600 ml gotującego się bulionu.
          2Gotuj około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Zupę lekko przestudź, zmiksuj i dopraw do smaku przyprawą z saszetki, solą i pieprzem.
          3Gotową zupę możesz udekorować koperkiem oraz grubo mielonym pieprzem.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane