Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          ZUPA KREM z żółtych warzyw

          Opis

          Zupa krem z żółtych warzyw to iście słoneczna kompozycja warzyw: dyni, żółtej i pomarańczowej marchewki oraz żółtej papryki. W środku znajdziesz całe warzywa do zmiksowania! Rozgrzewającą, optymistyczna kompozycję dopełnią wyraziste w smaku prażone pestki dyni, zapakowane w oddzielnej saszetce, którymi można udekorować przyrządzoną zupę krem.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: dynia (50%); warzywa w zmiennych proporcjach 49% (marchew żółta, marchew
          pomarańczowa, papryka żółta, pietruszka, seler); prażone pestki dyni (1%).
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna161 kJ / 39 kcal245 kJ / 59 kcal3%
          Tłuszcz0,7 g1,1 g2%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,1 g0,2 g1%
          Węglowodany4,9 g7,4 g3%
          w tym cukry2,0 g3,0 g3%
          Białko1,6 g2,4 g5%
          Sól0,08 g0,1 g2%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Zupę krem z żółtych warzyw (po uprzednim wyjęciu saszetki dołączonej do opakowania) wsyp do około 500 ml gotującego się bulionu.
          2Gotuj około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Zupę lekko przestudź, zmiksuj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
          3Gotową zupę podawaj z prażonymi pestkami dyni dołączonymi do opakowania. Zupę możesz udekorować listkami szałwii.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane