Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          ZUPA OGÓRKOWA z koperkiem

          Opis

          Zupa ogórkowa przywołuje na myśl letnie, słoneczne dni i wspomnienia wakacji u babci. Kwaskowy, charakterystyczny smak zupy w połączeniu z aromatycznym koperkiem, chrzanem i czosnkiem daje fantastyczny efekt. Z dodatkiem marchewki, ziemniaków i pietruszki, w kilka minut otrzymujemy pożywną zupę o smaku, którego się nie zapomina.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ogórki kiszone (37%) (ogórki, woda, sól, przyprawy: koper, czosnek, chrzan),
          ziemniaki, marchew, seler, cebula, pietruszka, koper (1%).
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna177 kJ / 42 kcal268 kJ / 64 kcal3%
          Tłuszcz0,2 g0,3 g<1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,03 g0,05 g<1%
          Węglowodany7,7 g11,6 g4%
          w tym cukry0,8 g1,2 g1%
          Białko1,5 g2,3 g5%
          Sól0,7 g1,1 g18%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Zupę ogórkową wsyp do około 1,5 litra gotującego się bulionu.
          2Gotuj około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw do smaku.
          3Pod koniec gotowania do zupy możesz dodać śmietanę.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane