Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          ZUPA POMIDOROWA z ryżem

          Opis

          Klasyka polskiej kuchni, czyli pomidorowa z ryżem, może w kilka chwil zagościć na każdym stole. Przyrządzona z dojrzałych pomidorów i wyrazista w smaku zupa z dodatkiem aromatycznych ziół, i suszonych pomidorów to propozycja na prawdziwie domowy obiad, któremu nie sposób się oprzeć.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: pomidory 53%, ryż 24%, warzywa w zmiennych proporcjach 11% (marchew, cebula, seler, pietruszka), koncentrat pomidorowy 4%, woda, mieszanka przyprawowa 2% (suszone pomidory, cukier, mąka ryżowa, sól, cebula, czosnek, skrobia ziemniaczana, papryka, olej rzepakowy, bazylia, tymianek, oregano, wyciąg z papryki słodkiej), cukier, ocet spirytusowy, sól.

          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna427 kJ / 101 kcal644 kJ / 152 kcal8%
          Tłuszcz0,3 g0,5 g1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,08 g0,1 g1%
          Węglowodany22 g33 g13%
          w tym cukry0,8 g1,2 g1%
          Białko2,3 g3,5 g7%
          Sól0,04 g0,06 g1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Zupę pomidorową (po uprzednim wyjęciu dołączonej do opakowania saszetki
          z przyprawą) wsyp do około 750 ml gotującego się bulionu.
          2Dodaj przyprawę do zupy i gotuj około 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
          3Pod koniec gotowania do zupy możesz dodać śmietanę.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane