Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          ZUPA WĘGIERSKA pikantna

          Opis

          Gdy pojawia się ochota na wyraziste, mocne smaki, zupa węgierska to najlepszy wybór! Rozgrzewa, syci i zachwyca bogactwem smaku. Mieszanka pysznych pomidorów, papryk, fasoli i pikantnych przypraw, zaskakuje oryginalnym smakiem. Dodatek aromatycznych ziół i przypraw, m.in. kminu, chilli, czosnku i kolendry, nadaje zupie węgierskiej wyjątkowy, głęboki smak.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach 72% (pomidor, ziemniaki, fasola czerwona, fasola szparagowa zielona, cebula), papryka czerwona 15%, papryka żółta 12%, mieszanka przyprawowa w saszetce 1% (kolendra, papryka, pomidor, kmin rzymski, czosnek, pieprz, papryka chili, imbir, cebula, cynamon, mięta, sól, mąka ryżowa, wyciąg z papryki).
          Produkt może zawierać seler.
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna267 kJ / 63 kcal402 kJ / 95 kcal5%
          Tłuszcz0,4 g0,6 g1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,08 g0,1 g1%
          Węglowodany9,8 g15 g6%
          w tym cukry0,6 g0,9 g1%
          Białko3,5 g5,3 g11%
          Sól0,02 g0,03 g1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Zupę węgierską (po uprzednim wyjęciu dołączonej do opakowania saszetki)
          wsyp do około 750 ml gotującego się bulionu.
          2Dodaj przyprawę do zupy i gotuj około 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
          3Pod koniec gotowania do zupy możesz dodać śmietanę.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane