Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          ZUPA WIOSENNA

          Opis

          Lekka, kolorowa i pełna polskich warzyw, m.in. marchwi, kalafiora, brukselki, pora i zielonego groszku – taka jest właśnie zupa wiosenna. Jej przygotowanie to bardzo prosta historia! W kilka minut delikatny aromat wypełni całą kuchnię, a wyśmienity smak zupy przyciągnie do stołu wszystkich domowników.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach: marchew, kalafior, fasola szparagowa,
          groszek zielony, kapusta brukselska, pietruszka, por, seler.
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna154 kJ / 37 kcal232 kJ / 56 kcal3%
          Tłuszcz0,3 g0,5 g1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,1 g0,2 g1%
          Węglowodany4,3 g6,5 g2%
          w tym cukry1,3 g2,0 g2%
          Białko2,4 g3,6 g7%
          Sól0,09 g0,14 g2%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Zupę wiosenną wsyp do około 1,5 litra gotującego się bulionu.
          2Gotuj około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą i pieprzem wedle uznania.
          3Pod koniec gotowania do zupy możesz dodać śmietanę.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane