Barszcz biały z warzywami

Składniki

  • “Włoszczyzna cięta” Proste Historie,
  • boczek,
  • liść laurowy,
  • ziele angielskie,
  • kiełbasa,
  • barszcz biały,
  • śmietanka,
  • pokrojone jajko.

Sposób przygotowania

  1. W garnku podsmaż boczek, dodaj „Włoszczyznę ciętą” Proste Historie i podsmaż całość ok. 5 min.
  2. Następnie wlej wodę, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i gotuj ok. 15 min.
  3. Po tym czasie odcedź warzywa i delikatnie podsmaż je dodatkowo na patelni.
  4. Zaparz kiełbasę jeśli jest surowa, dodaj do warzyw i podsmaż razem.
  5. Do wywaru dodaj barszcz, zagotuj całość.
  6. Śmietankę połącz z chrzanem, dodaj do barszczu, znowu zagotuj doprawiając zupę do smaku.
  7. Na talerzu ułożyć porcję warzyw, kiełbasy i cząstki jajka, zalej gotowym, gorącym białym barszczem.

WŁOSZCZYZNA cięta
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu