Bulion czosnkowy z uszkami

Składniki

  • “Uszka z mięsem” Proste Historie,
  • 7 ząbków czosnku,
  • 1 średnia cebula,
  • 1 łyżka masła,
  • 3 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki,
  • 1,2 l zimnego rosołu,
  • pieprz i sól.

Sposób przygotowania

  1. 7 ząbków czosnku zmiażdż w wyciskaczu do czosnku i utrzyj na pastę ze szczyptą soli.
  2. Drobno posiekaj 1 średnią cebulę, zeszklij ją na 1 łyżce masła przez ok. 3 minuty.
  3. Dodaj czosnek i 3 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki.
  4. Zalej całość 1,2 litra zimnego rosołu.
  5. Doprowadź do wrzenia, przykręć ogień i pozostaw jeszcze wywar na 5 minut.
  6. Dopraw porcją pieprzu.
  7. Ugotuj uszka Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  8. Zalej gorące na talerzu bulionem czosnkowym.

USZKA z mięsem
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu