Deser czekoladowy z wiśniami

Sposób przygotowania

  1. Rozmroź 450 g mrożonych “Wiśni” Proste Historie i odsącz na sitku z płynu.
  2. Weź 6 jajek i oddziel białka od żółtek.
  3. Ustaw garnuszek z wodą na małym ogniu i połóż metalową miskę tak, aby dno nie dotykało gotującej się wody.
  4. Połam 250 g czekolady na mniejsze kawałki i rozpuść je na parze w misce.
  5. Zdejmij i lekko ostudź.
  6. Ubijając dodaj powoli po żółtku.
  7. Ukręć białka na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli.
  8. Delikatnie wmieszaj do czekoladowej masy.
  9. W 6 szklanych miseczkach porozkładaj wiśnie i zalej czekoladowym musem.
  10. Wstaw do lodówki na 3 godziny.

Soczyste WIŚNIE
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu