Fasolka szparagowa z boczkiem, pomidorami i rozmarynem

Składniki

  • “Zielona fasolka szparagowa” Proste Historie,
  • 100 g boczku wędzonego,
  • 1 posiekana cebula,
  • 1 zgnieciony ząbek czosnku,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu,
  • 400 g siekanych pomidorków pelati z puszki,
  • sól, cukier i świeżo mielony pieprz.

Sposób przygotowania

  1. Do gotującej się osolonej wody wrzuć zamrożone opakowanie “Fasolki szapragowej zielonej” Proste Historie i gotuj około 8 minut.
  2. Odsącz na sitku.
  3. Na suchej patelni podsmaż na rumiano 100 g boczku wędzonego pokrojonego w kostkę i 1 posiekana cebulę.
  4. Po 3 minutach dodaj 1 zgnieciony ząbek czosnku, 3 łyżki oliwy i 1 łyżeczkę suszonego rozmarynu.
  5. Smaż 2 minuty.
  6. Dodaj ugotowaną fasolkę i 400 g pomidorków pelati z puszki bez skóry, siekanych.
  7. Dopraw solą, cukrem i świeżo mielonym pieprzem.
  8. Duś mieszając regularnie przez 15 minut.
  9. Danie idealne z kawałkiem bagietki.

 

Zielona FASOLKA SZPARAGOWA
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu