Fasolowy garnek na pikantnie

Składniki

  • “Zupa krem z czerwonych warzyw” Proste Historie,
  • 3 łyżki oleju,
  • 2 średnie cebule,
  • 200 g paprykowej kiełbasy,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 250 g pomidorów pelati,
  • 300 ml bulionu z kurczaka,
  • puszka białej fasolki 450 g,
  • 1 szczypta ostrej papryki, kuminu lub cząbru,
  • sól, cukier i pieprz.

Sposób przygotowania

  1. Na dużej patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, dodaj 2 średnie posiekane cebule w kostkę i 200 g pokrojonej w cienkie plasterki paprykowej kiełbasy.
  2. Przełóż do garnka.
  3. Ponownie rozgrzej patelnię i wsyp zamrożone warzyw na zupę Proste Historie Krem z czerwonych warzyw 450 g.
  4. Dodaj 2 posiekane ząbki czosnku.
  5. Smaż na dużym ogniu, mieszając przez 5 minut.
  6. Przenieś do garnka.
  7. Dolej 250 g pomidorów pelati  i 300 ml bulionu z kurczaka.
  8. Dopraw solą, cukrem, pieprzem.
  9. Dodaj szczyptę ostrej papryki, kuminu lub cząbru i duś pod przykryciem 12 minut.
  10. Dodaj odcedzoną 450 g puszkę białej fasolki.
  11. Podduś kolejne 5 minut.
  12. Podaj z grzankami posmarowanymi przekrojonym czosnkiem

ZUPA KREM z czerwonych warzyw
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu