Frytki z sosem z sera pleśniowego

Składniki

  • “Frytki proste do oleju” Proste Historie,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 100 ml majonezu domowego,
  • 100 ml gęstej śmietany,
  • 70 g sera pleśniowego typu gorgonzola, stilton lub lazur,
  • sok z 1 pomarańczy,
  • 2 łyżki posiekanego koperku,
  • 100 g orzechów włoskich.

Sposób przygotowania

  1. Zmiksuj blenderem na gładki sos: 1 ząbek czosnku, 100 ml majonezu domowego, 100 ml gęstej śmietany, 70 g sera pleśniowego typu gorgonzola, stilton lub lazur, sok z 1 pomarańczy, 2 łyżki posiekanego koperku.
  2. Przygotuj frytki Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  3. Zmiksuj 100 g orzechów włoskich na grubsze kawałki.
  4. Zanurzaj gorąca frytkę w sosie serowym i posiekanych orzechach.

Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu