Kalafior po polsku

Kalafior po polsku to bardzo proste i pyszne danie, które możesz przygotować w zaledwie kwadrans. Co więcej posiłek ten równie dobrze sprawdzi się jako główna część obiadu, jak i drobna przekąska. Kalafior po polsku bardzo ładnie prezentuje się na talerzu, a jego przyrządzenie nie wymaga specjalistycznych umiejętności kucharskich – w zupełności wystarczą gotowe warzywa Proste Historie. Zaserwuj swoim bliskim lub znajomym posiłek, który ich zaskoczy i na długo zostanie w ich pamięci. Kalafior tak często bywa w ostatnim czasie pomijany w codziennym jadłospisie, co ma miejsce zupełnie nie słusznie – niech to pyszne warzywo znów zagości na naszych stołach.

Składniki

  • “Chrupiący kalafior” Proste Historie,
  • 4 łyżki stołowe bułki tartej,
  • 100 g masła śmietankowego,
  • 2 jajka na twardo,
  • drobny szczypiorek,
  • 1 szczypta soli,
  • 1 szczypta cukru.

Sposób przygotowania

  1. Ugotuj “Kalafior” Proste Historie według przepisu na opakowaniu.
  2. Rozgrzej suchą patelnię i wsyp 4 łyżki stołowe bułki tartej.
  3. Podrumień i dodaj 100 g masła śmietankowego.
  4. Pozwól składnikom się połączyć.
  5. Dodaj szczyptę soli i szczyptę cukru.
  6. Polej ciepłego kalafiora na talerzu i zetrzyj na wierzch na tarce z drobnymi oczkami  2 ugotowane jajka na twardo.
  7. Posyp posiekanym bardzo drobnym szczypiorkiem.

Chrupiący KALAFIOR
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu