Knedle ze śliwkami w szkarłatnym sosie

Składniki

  • “Knedle ze śliwkami” Proste Historie,
  • cukier,
  • woda,
  • sos z powideł,
  • cynamon,
  • soczyste ziarna granatu.

Sposób przygotowania

  1. Knedle ze śliwkami Proste Historie przygotuj zgodnie z informacją na opakowaniu.
  2. Na dno rondelka wsyp cukier, rozprowadzając go po całym dnie.
  3. Podgrzej na średnim ogniu bez mieszania do czasu, aż cukier się rozpuści i zacznie brązowieć.
  4. Następnie dodaj odrobinę wody (uwaga może pryskać!) i energicznie wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia cukru, cały czas gotując (ok. 1 minuty).
  5. Uprzednio przygotowane knedle oblej rozpuszczonym cukrem.
  6. Powidła śliwkowe podgrzej w osobnym rondelku z dodatkiem niewielkiej ilości wody (ok. 125 ml).
  7. Sposób podania: Knedle otoczone w cukrowej polewie polej ciepłym sosem z powideł, posyp cynamonem i soczystymi ziarnami granatu.

Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
    Sezon

    Dopełnij to danie

    Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

    Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu