Knedle ze śliwkami z sosem karmelowym

Składniki

  • “Knedle ze śliwkami” Proste Historie,
  • 40 g masła,
  • 70 g brązowego cukru,
  • 100 ml mleka niesłodzonego,
  • 1 szczypta soli,
  • cukier waniliowy,
  • 1 garść słodkich malin.

Sposób przygotowania

  1. 40 g masła posiekaj na kawałki, wrzuć do garnuszka z 70 g brązowego cukru.
  2. Mieszaj na małym ogniu do momentu gdy cukier się rozpuści.
  3. Pozostaw na małym ogniu przez 2 minuty.
  4. Zdejmij i dodaj skondensowane mleko niesłodzone  100 ml.
  5. Znowu daj garnek na gaz, gotuj sos przez 2 minuty.
  6. Dodaj szczyptę soli i cukru waniliowego.
  7. Ugotuj knedle, obsmaż je na złoto na 2 łyżkach masła i podaj z sosem karmelowym.
  8. Możesz je również udekorować garścią słodkich malin.

Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu