Kopytka z zielonym groszkiem, szynką i szałwią

Składniki

  • “Kopytka ziemniaczane” Proste Historie,
  • 200 g “Groszku” Proste  Historie,
  • 100 g gotowanej szynki,
  • 3 łyżki masła,
  • 100 ml dowolnego bulionu,
  • 1/2 cytryny,
  • kilka listków szałwii
  • sól i świeżo mielony pieprz.

Sposób przygotowania

  1. 100 g gotowanej szynki w plastrach pokrój w drobną kostkę.
  2. Na patelnię daj 2 łyżki masła i wrzuć 200 g zamrożonego “Groszku” Proste Historie.
  3. Dodaj 100ml bulionu dowolnego, szczyptę soli i cukru. Duś przez 8 minut.
  4. Dodaj pokrojoną szynkę, dodatkową łyżkę zimnego masła, sok z 1/2 cytryny, kilka listków szałwii.
  5. Ugotuj  1 opakowanie “Kopytek” Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  6. Zanurz w gorącym sosie z groszkiem i posyp świeżo mielonym pieprzem.

Kopytka ziemniaczane
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu